![]() Högklassig mat med ren som köttråvaraRena produkter File och stek är välkända detaljer från renen. Men har du smakat grytbitar och renfärs? Sedan har vi den av Slow Food upphöjda presidiaprodukten Suovas reninnanlår som har fått smakdimensionen förhöjd genom kallrökning på traditionellt sätt, i kåta, över öppen eld. Goike Suovas som lufttorkas har fått ytterligare koncentrerad smak och är renskötarens vardagsföda under arbetet i skog och fjäll. Rena njutningen Renkött är något av det godaste du kan äta. Den goda smaken kommer av naturbetet. Renkött ska kryddas mycket måttligt för att inte förta de naturliga smakämnena som finns i köttet, ofta räcker det med salt. Renköttet är naturligt mört, det fullkomligt smälter i munnen. Vår receptsamling till vänster innehåller mat till både vardag och fest. Våga prova ren. Du kommer inte att ångra dig. Om du har svårt att få tag på renkött så kan du söka bland företagen under knappen "länksamling" RECEPT Carolina Brydling, före detta kock i kocklandslaget har samlat ihop några smakrika recept: * Suovas på knäcke |