

Projektet Renlycka 2008 - 2011
Projektets syfte är:
- Att utveckla en branschorganisation för renköttsbranschen gemensamt med förädlingsföretagen och SSR som företrädare för renägarna.
- Att vidareutveckla och etablera kvalitetssigillet RENLYCKA i samband med branschorganiseringen.
- Att påbörja en implementering av kvalitetsfrågorna inklusive ursprungsmärkning som genomsyrar hela värdekedjan från primärnäringen genom slakt och förädling till marknaden.
- Att arbeta med produktutveckling tillsammans med förädlingsföretagen.
- Att initiera kompetensutveckling inom slakt- och förädling samt produktutveckling, produktionsutveckling, affärsutveckling samt marknadsföring.
- Att marknadsföra renkött samt fortsätta utvecklingen av marknadsföringskonceptet Renpremiär.
- Att utarbeta ett skydd av traditionella produkter för ansökan om skyddad ursprungsbeteckning(SUB), Skyddad geografisk beteckning(SGB) eller Garanterad traditionell specialitet(GTS) via EU-kommissionen.
- Att vidareutveckla samarbetet med Slow Food för att stärka renköttets profil som högkvalitativ hantverksproducerad naturprodukt.
|