Kvalitetssigill

Renlyckla är en samisk kvalitetssigill för renkött. Läs mer i vår nya informationsfolder

>>>Läs mer

...på engelska

Presentation om Renlycka på engelska.

>>>läs mer

Hem Hem Om projektet Projektnyheter Projektmaterial Receptsamling Kontakt information om varumärket om rennäringen Om slow food Länksamling
Renlycka

Projektet Renlycka 2008 - 2011

Projektets syfte är:

  • Att utveckla en branschorganisation för renköttsbranschen gemensamt med förädlingsföretagen och SSR som företrädare för renägarna.
  • Att vidareutveckla och etablera kvalitetssigillet RENLYCKA i samband med branschorganiseringen.
  • Att påbörja en implementering av kvalitetsfrågorna inklusive ursprungsmärkning som genomsyrar hela värdekedjan från primärnäringen genom slakt och förädling till marknaden.
  • Att arbeta med produktutveckling tillsammans med förädlingsföretagen.
  • Att initiera kompetensutveckling inom slakt- och förädling samt produktutveckling, produktionsutveckling, affärsutveckling samt marknadsföring.
  • Att marknadsföra renkött samt fortsätta utvecklingen av marknadsföringskonceptet Renpremiär.
  • Att utarbeta ett skydd av traditionella produkter för ansökan om skyddad ursprungsbeteckning(SUB), Skyddad geografisk beteckning(SGB) eller Garanterad traditionell specialitet(GTS) via EU-kommissionen.
  • Att vidareutveckla samarbetet med Slow Food för att stärka renköttets profil som högkvalitativ hantverksproducerad naturprodukt.

Nyhetsblad från projektet "Ren Mat" 2005-2008

* nr 1 - okt 2005
* nr 2 - dec 2005
* nr 3 - juni 2006
* nr 4 - dec 2006
* nr 1 - mars 2008